Mészáros
László Képzőművészeti Egyesület

Rövid bemutatkozás

MÉSZÁROS LÁSZLÓ KÉPZŐMŰVÉSZETI BARÁTI KÖR

A Mészáros László Képzőművészeti Baráti Kör több mint 45 éve van jelen a kerület művészeti életében. Jelenleg festő és kerámia szakosztálya működik. A társaságnak és alkotóinak munkásságát ezen évek alatt számos elismerés és díj fémjelezi, többek között a Csokonai Vitéz Mihály-díj.

 

Az elmúlt két évben kiállítottunk a Ráckevei Skarica Máté Városi Könyvtárban, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban a Múzeumok éjszakáján, rendszeresen kiállítunk a Záborszky Kúriában különböző események alkalmával, mely a kerámia szekció részére a működés helyszínét, lehetőségét is biztosítja. A festők részére a Klauzál Gábor Művelődési Központ nyújt lehetőséget heti egy alkalommal alkotásra. Éves nyári táborunk zárásaként rendszeresen állítunk ki a Szelmann Házban, valamint az OKIT éves kiállításán, továbbá az AMKA nyári és betlehemi kiállításain is részt vettünk. Évi egy alkalommal a Klauzál Házban is kiállíthattunk a pandémia előtt, májusban az Őrmezei Közösségi Házban gyermeknap alkalmából, júliusban pedig a Seybold-Garab Pincében a Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör rendezvényén kaptunk lehetőséget egy kiállításra.

 

2019-ben egy nemzetközi kiállításon is bemutatkozhattunk.

 

Köszönjük Békési Imrének, hogy a Záborszky Kúriában ismét kiállíthatunk a Budafoki Pezsgő és Borfesztivál alkalmából és reméljük, hogy minden látogató olyan szeretettel fogadja ezeket az alkotásokat, mint amilyen szeretettel és örömmel készültek.

 

Mészáros László Képzőművész Egyesület | Kapcsolat: Onestyákné Ágotai Mária: 06-20-9683-059

design: Hurton Tamás | mindenjog fentartva Mészáros László Képzőművész Egyesület és Hurton Tamás